Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 79 seconden

Ondernemers in de installatiebranche zijn steeds positiever over de marktontwikkeling. Vooral de nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen hebben de wind in de rug. Meer dan 40% van de ondernemers verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar groei in dit marktsegment. Ook beheer en onderhoud van utiliteitsgebouwen zit in de lift, bijna 50% is optimistisch over de omzetverwachting in het tweede kwartaal. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar neemt de orderportefeuille van installateurs licht toe: van 6 maanden naar 6,3 maanden. Dit blijkt uit een conjunctuurenquête van Uneto-VNI  over het tweede kwartaal van dit jaar onder honderd lidbedrijven.

De installatiebranche heeft volgens de branchevereniging de magere jaren definitief achter zich gelaten. Uit de vierjaarlijkse conjunctuurenquêtes van Uneto-VNI blijkt nu al voor het tweede jaar op rij dat ondernemers elk kwartaal positiever worden over de marktontwikkeling. Het positieve sentiment houdt grotendeels gelijke tred met de algehele economische verbetering en met name met de groeicijfers in de bouw.

Installateurs zijn het hele jaar al positief over omzet- en resultaatverwachting. Het aantal offerte-aanvragen ten opzichte van het eerste kwartaal neemt toe, het scoringspercentage op offertes ligt gemiddeld op 34%. Een derde van de respondenten verwacht nu ook een verbetering van het prijsniveau. De aantrekkende markt leidt ook tot een toename van de werkgelegenheid. Bijna 40% van de ondervraagden verwacht meer monteurs in dienst te nemen of meer gebruik te gaan maken van inleners.

De conjunctuurenquête van Uneto-VNI vindt elke drie maanden plaats onder een steekproef van bedrijven met meer dan 25 werknemers, actief in de marktsegmenten woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en industrie.

installateurs bouw

[related_post themes=”text”]