Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

In 2018 vindt Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs gelijktijdig plaats in Evenementenhal Hardenberg. Door de twee vakbeurzen te combineren kan zowel de E- als W-installateur alles onder één dak vinden. De eerste combi-editie vindt plaats op 11, 12 en 13 september 2018. Het vernieuwde beursconcept werd deze week gepresenteerd tijdens Elektro Vakbeurs 2017.

“Door de groei van het aantal totaalinstallateurs en de toename van afhankelijke systemen binnen de installatiebranche, neemt het onderscheid tussen E-installatie en W-installatie af. Deze ontwikkeling was voor ons de reden om te heroverwegen hoe wij de installateur het beste kunnen bedienen. We hebben marktonderzoek en een uitgebreide analyse gedaan om tot een concept te komen, waarbij Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs worden samengevoegd, zodat de installateur een totaalplatform krijgt aangeboden dat aansluit op de actualiteit”, zegt Vincent Bilanovic namens Easyfairs Evenementenhal.

Beide namen – Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs – blijven ongewijzigd. In de communicatie naar bezoekers toe, zal de kernboodschap zijn: ‘De week van de installateur’. Bilanovic: “We willen ons op 11, 12 en 13 september profileren als the place to be voor de installateur uit Noord en Oost-Nederland. Ondanks dat beide beurzen gelijktijdig plaatsvinden, behoudt iedere beurs wel haar eigen identiteit. Elektro Vakbeurs richt zich op de elektrotechnische installatiebranche en Installatie Vakbeurs focust zich op de installatie-, klimaat- en sanitairbranche. Met deze combi-editie onderscheiden we ons in Nederland, want het is de enige plek waar installateurs de e- en w-installatie onder één dak treffen.”

Optimaal benutten van tijd
Het nieuwe concept moet er ook voor zorgen dat het voor installateurs extra aantrekkelijk is om de beurs te bezoeken. “Op managementniveau, maar ook voor het groeiend aantal ZZP’ers is het optimaal benutten van tijd een belangrijke factor bij de overweging om een vakbeurs te bezoeken. Met dit nieuwe concept krijgt de installateur de mogelijkheid om twee beurzen op één moment te bezoeken. Bovendien is het essentieel voor een E-installateur om kennis te hebben van W-installatie en andersom.”

Nieuwe datum Elektro Vakbeurs
De eerste combi-editie van Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs is op 11, 12 en 13 september 2018. Beide beurzen behouden een eigen entree. Er is een doorloopmogelijkheid om beide beurzen te bezoeken.