Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

FLIR MR160FLIR Systems  lanceert de nieuwe FLIR MR160 vochtmeter met warmtebeeldcamera voor aannemers, loodgieters, dakdekkers, energie-efficiëntie-experts, bouwinspecteurs en specialisten in vochtsanering.

De MR160 is de eerste vochtmeter die ook uitgerust is met een ingebouwde warmtebeeldcamera. Het toestel heeft FLIRs Infrared Guided Measurement (IGM) technologie, die wordt aangestuurd door een FLIR Lepton® warmtebeeld microcamera. Met deze toevoeging heeft FLIR de enige vochtmeter ontwikkeld die onmiddellijk en efficiënt mogelijke vochtproblemen kan aanwijzen en visueel weergeven in het warmtebeeld. De gebruiker weet zo meteen waar de MR160 sondes geplaatst moeten worden op de muur, op het plafond of op de vloer, om zo goed mogelijk het vochtgehalte en vochtproblemen te kwantificeren.

Het draagbare en robuuste design en de interne herlaadbare batterij maken de MR160 een krachtige tool voor iedere industriële professional om mee te dragen aan de gereedschapsriem. Naast een warmtebeeldcamera heeft de MR160 ook een interne pinloze sensor voor niet-invasieve kwantitatieve metingen en een sonde met externe pin voor invasieve metingen die het eigenlijke vochtgehalte helpen bevestigen. Een ingebouwde laser pointer en dradenkruis op het beeldscherm maakt doelbepaling gemakkelijk. Gebruikers kunnen metingen en warmtebeelden samen capteren en bewaren, en gemakkelijk overbrengen naar een PC voor analyse en rapportage met de FLIR Tools software.

De MR160 is via de FLIR distributeurs verkrijgbaar vanaf 15 juni 2015 aan een adviesprijs van €599 (exclusief btw).

Voor meer informatie: www.flir.com/MR160