Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Walraven BIS SpectrumOnder de naam BIS Spectrum® introduceert Walraven een nieuw en innovatief PV montagesysteem. Middels BIS Spectrum® worden op eenvoudige en snelle wijze PV panelen op platte en licht hellende daken geplaatst, zonder het dak te doorboren. BIS Spectrum® is gemakkelijk te positioneren. Door een slim ontwerp van de montage-unit en het gebruik van rail, kan zonder meten op eenvoudige wijze een veld met PV panelen uitgezet worden. De panelen worden door middel van voorgemonteerde clips aan de montage-unit en het rail bevestigd. Per paneel zijn slechts vier clips nodig.

Het BIS Spectrum® systeem bestaat uit slechts vier onderdelen, te weten:

  • Montage-unit
  • Universele clip
  • Railverbinder
  • Rail

In vergelijking met andere systemen wordt volstaan met aanzienlijk minder ballast, door de stabiele en aerodynamisch gevormde constructie en de onderling door rail verbonden montage-units. Met BIS Spectrum® is het plaatsen van de ballast rechttoe-rechtaan. Er zijn slechts twee gebieden: de randzone en de binnenzone. Binnen een zone wordt op elke montage-unit dezelfde hoeveelheid ballast geplaatst. In veel gevallen is echter het plaatsen van ballast in de randzone al voldoende. Dit zorgt voor een snelle en kostenbesparende installatie.

De montage-units worden geleverd op standaard Europallets en zijn hierdoor eenvoudig te transporteren naar en op de bouwplaats. Door de economische verpakking zijn er minimale verpakkingshoeveelheden op het dak aanwezig.

Door de vrije opstelling van de zonnepanelen op de montage-unit is er een uitstekende ventilatie, wat de opbrengst en de levensduur van de panelen ten goede komt. Het systeem heeft daarnaast een ongehinderde regenwaterafvoer in alle richtingen zonder de drainagefunctie van het dak te verstoren.

De PV panelen worden rondom goed geventileerd, wat zorgt voor een juiste temperatuurregeling en een langere levensduur. Alle verbindingen binnen het BIS Spectrum® zijn gemaakt van staal en zijn extreem corrosiebestendig. De montage-unit is gemaakt van weer- en uv-bestendig gerecycled HDPE.

Het BIS Spectrum® is getest op windgevoeligheid in een windtunnel volgens Eurocode 1 en NEN 7250. Het systeem heeft geen extra winddeflectors nodig.

Voor meer informatie: www.walraven.com/nl