Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Nationale Milieudag 2015De som van duurzame innovaties is tot nu toe onvoldoende om de belangrijkste milieuvraagstukken uit de wereld te helpen. Dát is de stelling van de organisatoren van de Nationale Milieudag 2015 op 11 juni. Kunnen innovaties werkelijk bijdragen aan de belangrijkste milieuvraagstukken van deze tijd? Is een ‘Groene Gouden Eeuw’ mogelijk? Of is het geloof in technologie te groot? Tijdens de Nationale Milieudag 2015 op 11 juni met het thema ‘Echt innoveren’ zullen deze vragen de revue passeren.

Hoofdsprekers tijdens het ochtenddeel zijn TNO-innovatiedirecteur Arij van Berkel en hoogleraar proces- en energietechnieken Margot Weijnen van de Universiteit Delft. Zij belichten  het onderwerp ‘Innovatie’ vanuit verschillende invalshoeken, waarna het debat ‘Wat is de strategie naar duurzaamheid?’ volgt.

Na de lunch volgt het middagprogramma met twee rondes workshops over kansen en valkuilen van innovaties aan de hand van concrete cases. Afsluitend onderdeel is ‘De Achterkant van het Gelijk’, met medewerking van Daniëlle Hirsch, directeur Both Ends, Chris Kuijpers, DG Milieu en Internationaal Ministerie IenM, Stientje van Veldhoven, Tweede Kamerlid D’66 en Louise Vet, directeur van het Nederland Instituut voor Ecologie (NIOO). Dit gebeurt onder leiding van Peter van der Geer, debat.nl.

De Nationale Milieudag 2015, een initiatief van de VVM in samenwerking met TNO en het Utrecht Sustainability Institute (USI), vindt plaats op het Utrecht Science Park. Traditioneel is er ook een milieumarkt.

Voor meer informatie en inschrijven: www.nationalemilieudag.nl