Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Hansa_Bluebox_FreistellerHansa introduceert de Hansabluebox, een nieuw inbouwsysteem ontwikkeld voor de mengkraanseries en thermostaten van de segmenten Hansa|Living en Hansa|Home. De Hansabluebox is het resultaat van de nauwe samenwerking met installateurs in de vorm van evaluaties, presentaties en producttesten. De installateur kan met de Bluebox inspelen op verschillende inbouwsituaties en de behoeften van gebruikers. In de ruwbouwfase wordt enkel de basiseenheid in de muur ingebouwd. Design en functie kunnen later nog worden bepaald. Het systeem beschikt over een rotatiesymmetrische opbouw met naar wens ingangen van ½-duim of ¾-duim. Er is een afstand van 31 millimeter tussen de aansluiting en de muur en een speelruimte van 75 tot 105 millimeter bij de inbouwdiepte. De functie-eenheden worden met onverliesbare schroeven op de basiseenheid gefixeerd en er bestaat voor vrijwel elk mogelijk probleemgeval een passende correctie adapter.

Net zoals bij de installatie van de ruwbouw kan ook de eindmontage tijdbesparend en veilig worden uitgevoerd. Een voorbeeld: de verbinding van de schakelaar tussen de functie-eenheid en de eindmontageset kan dankzij een onafhankelijke telescoopverbinding los van de omgeving meteen en eenduidig over de hele inbouwdiepte worden gemonteerd. De zogenaamde Blueclick-rozettendrager fixeert de rozetten schroefloos via zes vormsluiting-bevestigingen veilig aan de muur – zelfs bij een oneffen ondergrond. Alle functie-eenheden met aanpassing en/of blokkering zijn met de keramische Blueswitch-schakelaar uitgerust. Resultaat: een hoge functiebetrouwbaarheid bij alle drukverhoudingen, een duidelijke bediening en vooral een lange gebruiksduur, aldus de fabrikant.

Dankzij de Bluetune-functie kan de rozet bij de eindmontage tot 3,5 graden in elke richting nog worden bijgesteld. Zo kan gezorgd worden voor de parallellie met de tegelvoegen die nodig is bij rechthoekige rozetten. Alle functie-eenheden met de keramische Blueswitch-schakelaar uitgerust. Er is dus maar één functie-element voor aanpassing en blokkering.

Van gebruikstips en gedetailleerde productgegevens, naar een overzichtelijke quickguide tot praktische montagefilms: alle wetenswaardige info over de Hansabluebox kunt u vinden op de Hansa microsite via http://hansabluebox.hansa.com.

[related_post themes=”text”]