Het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam is volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een modern hotel. Het hotel beschikt nu ook over een binnenklimaatsysteem waarmee de hotelkamers afzonderlijk van elkaar kunnen koelen én verwarmen. Er zijn in het pand 239 ventilatorconvectors in het plafond ingebouwd. Het klimaat kan per hotelkamer met de keycard van de betreffende kamer worden geregeld.

‘Pakhuismeesteren’ was de naam van het bedrijf dat vanaf 1818 een deel van de Rotterdamse handelsactiviteiten van de V.O.C. overnam. Het gebouw diende lange tijd als opslagruimte voor thee, zaden en noten.

Spaanse hotelketen
De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels liet het pand verbouwen tot een modern hotel, voorzien van alle comfort en luxe. Het hotel heeft 230 kamers, ‘long stay’ appartementen en meerdere vergaderruimten. Ook is er een supermarkt en restaurant in Spaanse stijl. Aan het bestaande gebouw zijn twee verdiepingen toegevoegd. De architecten hebben de karakteristieke elementen van het gebouw zoveel mogelijk intact gelaten. Ook de inrichting van het hotel is een combinatie van oude en nieuwe elementen.

Geluidsniveau
Opdrachtgever Brabant Installatie Techniek vroeg Jaga een oplossing te leveren waarmee de hotelkamers afzonderlijk van elkaar konden koelen en verwarmen. Belangrijke eis hierbij was het geluidsniveau. Jaga adviseerde de nieuwe Briza 22 te plaatsen, een fancoil unit die actief koelt én verwarmt. De ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit te vergelijken met airconditioning, maar kan daarnaast een ruimte ook snel verwarmen op zeer lage watertemperaturen. De convector produceert, ondanks het hoge vermogen, niet meer dan 35 DB aan geluid (getest door Peutz) en voldoet daarmee aan de geluidseisen van deze hotelketen.