Hydraulische module ter grootte van een A4 papiertje

Gepubliceerd op

Watts introduceert een nieuwe generatie kant-en-klare, compacte hydraulische modules. Deze modules worden gebruikt voor de distributie van het verwarmingswater van een warmtebron (ketel, warmtepomp, e.d.) naar de verbruikscircuits of naar een opslagtank. Een module heeft ongeveer de grootte van een blad A4 papier. Alle componenten zijn voorgemonteerd en voorbedraad en. Alle aansluitingen (1”) zijn voorzien van vlakke afdichtingen.

Het programma bestaat uit een standaard module (voor radiatoren, warmtepompen en boilers), een mengmodule (voorzien van een 3-weg mengkraan en bijhorende motor) voor vloerverwarmingssystemen en een verdeler voor 2 of 3 kringen. Deze modules zijn geschikt voor een warmteafgiftevermogen tot 30 kW per kring.

Iedere module is uitgerust met een gepatenteerde driedelige isolatiebox: deze isoleert enerzijds de watervoerende leidingonderdelen, zoals kleppen, mengkranen, pompen en leidingdelen, en zorgt anderzijds voor een optimale ventilatie van de temperatuurgevoelige pompelektronica. Ook de muurbevestiging is standaard inbegrepen.

De Flowbox modules beschikken standaard over een Wilo hoogrendementspomp die voldoet aan de eisen van de ErP-richtlijn. Deze toestellen zijn ook verkrijgbaar zonder pomp.