De nieuwe Elga Ace van Remeha is een hybride warmtepomp die functioneert met alle merken hr-ketels en past bij elk type afgiftesysteem. De hybride uitvoering stuurt de cv-ketel OpenTherm aan, waardoor deze nooit meer warmte produceert dan nodig is.

De koppeling tussen de cv-ketel en de Elga Ace gebeurt via een open verdeler, zodat er minder leidingen nodig zijn. De Remeha Smart Start App zorgt ervoor dat de Elga Ace eenvoudig in bedrijf is te stellen. De App begeleidt de vakman stap voor stap tijdens dit proces. Vooraf ingestelde keuzeprogramma’s van het toestel zorgen voor een snelle ingebruikname en de installatie is eenvoudig volgens de wens van de gebruiker in te stellen. Door Beheer op Afstand te activeren ontvangt de installateur automatisch een e-mail zodra de Elga Ace niet goed functioneert.

Besturingsplatform
De hybride warmtepomp is verder uitgerust met het besturingsplatform eSmart Inside. Dit is hetzelfde platform dat de cv-ketels Tzerra Ace en Calenta Ace bestuurt. Het besturingsplatform is in ieder Ace-toestel hetzelfde.

Direct inzicht
De bespaartool van Remeha geeft direct inzicht in de besparing, de terugverdientijd en de CO2-reductie. Het toestel heeft het energielabel A++. De warmtepomp is beschikbaar in uitvoeringen van 4 kW en 6 kW.