Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

NIBE komt met een nieuwe hybride warmtepomp. Het is een compacte, modulerende monoblock lucht/waterwarmtepomp die kan worden gecombineerd met elke cv-ketel, ongeacht fabrikaat en type. De warmtepomp wordt geleverd in diverse pakketten, waardoor voor elke situatie een passende installatie kan worden samengesteld. NIBE presenteert de nieuwe hybride warmtepomp tijdens de vakbeurs VSK.

De warmtepomp kan het grootste deel van het jaar in de verwarmingsbehoefte van een woning voorzien, bij buitentemperaturen tot -20°C. De cv-ketel schakelt alleen bij op piekmomenten in de warmtevraag en bij extreem koud weer.

Installatie zónder F-gassencertificaat
Alle koudemiddelzijdige componenten van de NIBE hybride warmtepomp zijn in de buitenunit ondergebracht. Dit heeft als voordeel dat de installateur niet met koudemiddelen hoeft te werken. Dat vereenvoudigt de installatie, waardoor iedere cv-monteur deze hybride warmtepomp kan plaatsen.

Succesvolle energietransitie
In de visie van NIBE zijn warmtepompen onmisbaar voor een succesvolle energietransitie, maar het is niet in elke situatie mogelijk om nu al volledig af te stappen van aardgas. Een hybride warmtepomp is dan een prima compromis, aldus het bedrijf, waarmee gasverbruik en energiekosten fors kunnen worden verminderd. Daarmee levert een NIBE hybride warmtepomp een bijdrage aan de energietransitie.