Hybride warmtepomp die zowel buitenlucht als afgevoerde ventilatielucht benut

Gepubliceerd op

Itho Daalderop brengt een nieuwe hybride warmtepomp op de markt. De HP-M 25 i werkt met elk merk en type cv-ketel samen en benut zowel de buitenlucht als de warme afgevoerde lucht vanuit de mechanische ventilatie. De warmtepomp heeft alleen een binnendeel. Dit biedt als voordelen dat er geen geluid van een buitendeel is, geen buitenopstelplaats nodig is, er geen koeltechnische handelingen nodig zijn en de warmtepomp snel is te installeren. Tevens is er specifiek voor de HP-M 25 i een dakdoorvoer ontwikkeld met een minimale kanaalweerstand en. Deze is esthetisch in het dakoppervlak in te passen.

De HP-M 25 i gebruikt naast de buitenlucht ook de afgevoerde ventilatielucht (indien aanwezig) als energiebron. Dit levert meer rendement op dan alleen een ventilatie-warmtepomp. Het aantal dagen dat de woning verwarmd wordt door de warmtepomp ligt daarom bij dit systeem fors hoger, aldus de fabrikant. Tevens hoeft er niet extra geventileerd te worden om meer warmte uit de ventilatielucht te halen. Hierdoor worden tochtklachten en energieverlies voorkomen. Met dit concept kunnen meerdere labelstappen worden gemaakt.

Belangrijkste kenmerken HP-M 25 i:

- Werkt met elk merk en type cv-ketel samen

- Benut buitenlucht én ventilatielucht

- Inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat

- Geen F-gassen certificaat nodig

- Geen buitendeel

Itho Daalderop levert de warmtepomp met 7 jaar garantie. Binnen de eerste twee jaar worden het product of onderdelen kosteloos gerepareerd of vervangen. Bij registratie van het product wordt de garantietermijn op onderdelen verlengd naar in totaal 7 jaar.