Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

image

Bijschrift: Nee, dit is niet de Duitse milieuminister die vanmorgen de ISH opende. Maar in tegenstelling tot de autobeurzen waar de fabrikanten niet meer kiezen voor exposure met stoeipoezen, houdt de marketingafdeling van de beurs deze traditie nog in leven.

Barbara Hendricks, de Duitse minister van Milieu, heeft vanmorgen de internationale vakbeurs ISH geopend. De verwachtingen zijn hoog gespannen. ’s Werelds leidende beurs op het gebied van water en energie is volledig volgeboekt en de beursorganisatie verwacht een recordaantal bezoekers te trekken. De focus zal gedurende vijf dagen liggen op de energie-efficiënte van gebouwen, duurzame oplossingen op het gebied van sanitaire voorzieningen en badkamerontwerp tegen het licht van demografische veranderingen. De sector sanitair, verwarming en airconditioning is in Duitsland het afgelopen jaar met twee procent gegroeid tot een omzet van meer dan 52 € miljard euro. Alle reden dus voor enig optimisme aan het begin van deze beurs, waarop ook veel Nederlandse bezoekers zullen afkomen.

“De positieve groeicijfers voor de sector zijn op onze beurs terug te vinden in 2465 deelnemende exposanten dit jaar tegenover 2436 exposanten tijdens de voorgaande editie. De exposanten zijn afkomstig uit 59 landen en exposeren op een totale tentoonstellingsruimte van maar liefst 260.000 vierkante meter bezet, meer dan ooit”, aldus Wolfgang Marzin , President en Chief Executive Officer van de Messe Frankfurt.