Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden

Met de komst van de CRL 3500 zijn de HR-WTW units type CRL van Wolf Energiesystemen nu verkrijgbaar in nog meer varianten. De unit is geschikt voor een luchthoeveelheid tot 3500 m3/h. Het warmtewiel van de CRL heeft een rendement tot 90% en is verkrijgbaar als condensatie-, enthalpie- of sorptierotor. Speciaal is de warmtewielafdichting met labyrint, waardoor de luchtlekkage over het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%.

De CRL kan uitgevoerd worden met een constante druk- of volumestroomregeling. Het variabel regelen van de luchthoeveelheid op basis van luchtkwaliteit of CO2 behoort ook tot de mogelijkheden. De unit is voorzien van hoogwaardige plissé paneelfilters, naar keuze in de klasse M5, F7 of F8 en ontworpen conform hygiëne richtlijn VDI-6022, VDI-3803 en EN-13779.

Binnen- en buitenopstelling
Er zijn uitvoeringen voor binnen- en buitenopstelling. De uitvoering voor de binnenopstelling is verkrijgbaar met alle  luchtkanaalaansluitingen op de kopse zijden (horizontale uitvoering) en in een variant waarbij de bovenste aansluitingen bovenop de unit zijn geplaatst (diagonale uitvoering). De positie van de toe- en afvoer, de bedieningszijde en de locatie van de kleppenregisters kan naar wens worden geselecteerd (uitgezonderd parallelle luchtrichting).

De CRL serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, na-verwarmer, koeler of change-over batterij. Bijzonder is dat de CRL-3500 ook uitgerust kan worden met een recirculatieklep voor het versneld opwarmen van het gebouw.

Gunstige Total Cost of Ownership
De serie was daarnaast al leverbaar met de luchthoeveelheden 4800, 6200 en  9000 m3/h. De CRL heeft een zeer gunstige Total Cost of Ownership (TCO) dankzij de lage luchtsnelheid en energiebesparende en traploos regelbare EC-ventilatoren. Afhankelijk van de selectie voldoet de CRL zowel aan de ErP-2016 en ErP-2018 eisen. De serie is Eurovent gecertificeerd en komt dankzij het Energielabel A in aanmerking voor de EIA subsidie regeling.

De CRL serie is voorzien van een compleet bekabelde regeling en kan uitgebreid worden met een communicatiemodule (BACnet, ModBus, Lonworks, KNX of Ethernet) voor koppeling aan een gebouwbeheersysteem. De meegeleverde bedienmodule kan ook gebruikt worden voor bediening op afstand. Indien gewenst kan een extra afstandsbediening met display worden aangesloten.