Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Vaillant introduceert de ecoTEC pure op de Nederlandse markt. De opvolger van de ecoTEC classic is een compact toestel van Vaillant met veiligheidssifon en (optioneel) geïntegreerd expansievat. Het toestel heeft energielabel A voor zowel tapwater als verwarming en is verkrijgbaar in een 18, 23 en 28 kW model met respectievelijk de tapwaterlabels CW 3, 4 en 5. De stand-by functie zorgt ervoor dat het energieverlies beperkt blijft tot minder dan 2W. Voor tapwater heeft het toestel een op tijd programmeerbare warmestartfunctie die de wachttijd voor warmwater vermindert en verspilling van tapwater voorkomt.

De ecoTEC pure is uitgerust met een rvs-warmtewisselaar en platenwisselaar. De warmtewisselaar corrodeert niet inwendig als gevolg van condenswater. Ook heeft de ontsteek- en ionisatiepen een lange levensduur. Het lekvrije hydroblok is van metaal en composiet gemaakt en torsievrij verbonden met het metalen chassis. Deze is getest tot 30 bar.

Installatie en onderhoud
De ecoTEC pure heeft verticale aansluitmogelijkheden. De essentiële installatiecomponenten, zoals het overstortventiel, de aftapkraan en de rookgasadapter, zijn al geïntegreerd. Het toestel bevat verder programma’s voor ingebruikname. De ecoTEC pure is ook leverbaar met een geïntegreerd expansievat.

Nieuw is de veiligheidssifon, die voorkomt dat rookgassen via de sifon het toestel verlaten. Door het speciale sluitmechanisme is vulling overbodig. Op het display kunnen in één oogopslag de belangrijkste instellingen worden afgelezen en ingesteld, ook in donkere ruimtes. Alle componenten zijn aan de voorzijde bereikbaar.