Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

HM1812.epsDe nieuwe breekhamer van Makita verenigt de hoogste slagkracht met een opvallend laag trillingsniveau. De machine produceert slechts een trillingswaarde van 6,5 m/s², waardoor gebruikers ruim 4,5 uur lang onafgebroken en verantwoord met deze breekhamer mogen werken. Makita heeft deze laagste trillingswaarde gerealiseerd door toepassing van de nieuwste Anti Vibratie Technologie (AVT) en door de handgrepen los te koppelen van het motorhuis. Deze krachtige breekhamer beschikt daarnaast over de hoogste slagkracht (72,8 joule) in zijn gewichtsklasse. Daarmee heeft de machine ongeveer 60 procent meer slagkracht dan zijn voorganger. Makita levert voor deze breekhamer een eenvoudig aan te sluiten externe stofafzuiging voor breken met punt- en koudbeitels.

De handgrepen van de Makita breekhamer HM1812 zijn losgekoppeld van het motorhuis. Dit speciale ontwerp aan de behuizing resulteert samen met de AVT, die de trillingen absorbeert, in de uiterst lage trillingswaarde van 6,5 m/s². Gebruikers mogen door deze trillingswaarde onafgebroken 4 uur en 44 minuten per dag met deze machine werken. Dat is een toename van ruim 90 procent ten opzichte van de HM1810.

Makita heeft voor deze nieuwste breekhamer een gecertificeerde stofafzuigset 197148-8 ontwikkeld. Deze set voor externe stofafzuiging bestaat uit een adapter en een slang van 1,5 meter, diameter 28 mm. De adapter is geschikt voor breken met punt- en koudbeitels. Gebruikers bevestigen de set eenvoudig aan de breekhamer om tijdens het hakken en breken stof- en steengruis af te zuigen. De adapter past tevens op de breekhamers HM1317C, HM1400 en HM1810. Kijk voor alle informatie over stofvrij werken op makita.nl/stofvrijwerken.

Voor meer informatie: www.makita.nl