Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Honeywell, specialist in verwarmingsregelaars, krijgt een eu.bac-energie-efficiëntielabel voor twee radiatorregelaars: de HR92 en de TheraPro HR90. In de AA-categorie mag Honeywell het hoogste eu.bac-efficiëntielabel voeren voor de HR92-radiatorregelaar. Dit is de radiatorregelaar van evohome, de slimme zoneregeling van Honeywell. De TheraPro HR90-radiatorregelaar classificeert zich in de A-categorie, wat het hoogst haalbare is voor een standalone-radiatorregelaar. Voor zowel installateurs als consumenten – die het belangrijk vinden bij te dragen aan een gezond milieu – is dit het sluitend bewijs dat een product energie-efficiënt is.

De HR92 is een draadloze, elektronische radiatorregelaar en een essentieel onderdeel van Honeywell evohome, de slimme zoneregeling waarmee de gebruiker de temperatuur per kamer regelt. Via evohome is de verwarming in elke kamer ook op afstand te regelen via een smartphone of tablet. Zo heeft de consument dus altijd de controle, waar ter wereld hij of zij zich ook bevindt.

Honeywell’s TheraPro HR90 elektronische radiatorregelaar wordt gebruikt als standalone-regeling voor het bedienen en regelen van de verwarming in een bepaalde ruimte. De HR92 heeft een klokprogramma dat de betreffende ruimte op de gewenste tijden volledig automatisch naar de gewenste temperatuur brengt.

Het eu.bac-energie-efficiëntielabel biedt een overzicht van energiebesparende producten. Classificering gebeurt op basis van criteria die eu.bac opstelt. Erkende laboratoria doen testen en bepalen daarna in welke categorie ze een product indelen. Producten met eu.bac-label zijn ingedeeld in de categorieën AA tot en met F, net als bijvoorbeeld elektronische huishoudelijke apparaten. De HR92-radiatorregelaar heeft met het AA-label de hoogte classificering behaald.

eu.bac, de European Building Automation and Controls Association, is het Europese brancheplatform voor producenten en leveranciers van home automation-systemen, building automation en energiediensten voor gebouwen. Elektronische radiatorcontrollers komen in aanmerking voor het eu.bac-energie-efficiëntielabel als zij voldoen aan de eisen van eu.bac en aan de Europese standaard EN-15500. Honeywell ondersteunt het European Energy Efficiency Labelling Program dat is bedoeld om het milieubewustzijn van consumenten te vergroten.

Voor meer informatie: www.honeywell.com