Hoogerwerf nieuwe directeur Daikin Nederland

Gepubliceerd op

Sinds 1 januari 2019 is Edwin Hoogerwerf (43) aangesteld als Managing Director van Daikin Nederland. Bij de HVAC fabrikant volgt hij daarmee Anthony Dimou op, die per 1 januari is aangesteld als Deputy General Manager Sales binnen Daikin Europe, dat vanuit België opereert.

Dimou, die vanaf 2015 als Managing Director was verbonden aan Daikin Nederland, zegt blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging. “Daikin heeft hier nu een duidelijke richting gekozen en werkt hard aan haar naamsbekendheid onder consumenten. Niet alleen de markt, vanwege de energietransitie, is aan het veranderen, maar ook de Daikin organisatie.” Het team in de Nederlandse sales- en serviceorganisatie telt inmiddels 110 medewerkers en naar nieuwe collega’s wordt nog naarstig gezocht. “Het is aan mijn opvolger Edwin Hoogerwerf om met zijn jarenlange ervaring en enorme staat van dienst, dit team verder uit te bouwen en de groei de komende jaren vast te houden en te managen”, aldus de reeds naar België vertrokken Dimou.

De uit Rotterdam afkomstige Hoogerwerf bekleedde in de afgelopen jaren diverse functies binnen de organisatie, zowel in Nederland als bij Daikin Europe. Het afgelopen jaar heeft hij zich als Deputy Managing Director al kunnen voorbereiden op zijn nieuwe rol.

Hoogerwerf: “Ik denk dat ik onze organisatie goed kan begeleiden naar een volgende fase. Alle lichten staan daarvoor op groen. De komende tijd hebben we nog een aantal vacatures in te vullen en veel installateurs te trainen en voor te bereiden op installatie van de warmtepomp. De toekomst van Daikin Nederland zal als wereldwijd marktleider vooral gericht zijn op de zakelijke markten, alhoewel we nu al flink warm lopen op de markt voor consumenten.”