Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Wolf twincoilsysteemConform de EU-richtlijn 1253/2014 wordt het verplicht om luchtbehandelingssystemen met mechanische toe- en afvoer te voorzien van warmteterugwinning. Dit geldt voor alle luchtbehandelingssystemen die na 1 januari 2016 worden geleverd. Ook gelden er minimale rendementen voor het warmteterugwinsysteem. Niet in iedere situatie is het even eenvoudig om een klimaatsysteem te ontwerpen waarin warmteterugwinning is opgenomen. Het twincoilsysteem biedt dan vaak uitkomst doordat de toe- en afvoer separaat van elkaar kunnen worden opgesteld. Een nadeel van het twincoilsysteem is echter het lagere rendement.

Vanaf 1 januari dient een twincoilsysteem een minimaal rendement van 63% te behalen en vanaf 1 januari 2018 minimaal 68%. Wolf Energiesystemen introduceert hierom een hoog rendement twincoilsysteem waarmee een rendement van meer dan 70% wordt gerealiseerd.

Met het twincoilsysteem wordt een volledig gescheiden luchtstroom gegarandeerd, waardoor het ook in kritische processen kan worden toegepast. In het systeem kan verwarmings- of koelenergie van een ander proces hydraulisch worden geïntegreerd. De ratio tussen de thermische capaciteit en het mediumzijdig debiet wordt automatisch geregeld door de meegeleverde regeling. De regeling kan middels een BUS systeem gekoppeld worden op de bovenliggende WRS-K regeling van de AHU TE serie luchtbehandelingskasten. Dit bespaart sensoren en alle relevante informatie wordt automatisch gecommuniceerd, zoals warmteterugwinrendement, het vermogen, dag/jaar energiemeting en bewaking van de systeemprestatie.

Het twincoilsysteem wordt compleet met hydraulische unit geleverd, voorzien van hoog rendement pompen en magnetische inductie sensoren voor een exacte volumestroom meting.

 

Voor meer informatie: www.wolf-energiesystemen.nl