Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

KSB brengt als uitbreiding van het programma hoog-efficiënte circulatiepompen de pompserie Calio SI in vier uitvoeringsvarianten op de markt. De nieuwe pompen voor verwarmings-, airconditionings- en zonne-energie-installaties lenen zich voor automatisch bedrijf met regeling van constante druk dan wel proportionele druk. Daarnaast zijn ze geschikt voor bedrijf op basis van een ingegeven instelwaarde van 0-10 V of aansturing via PWM-signaal. Bij de varianten HMI, Dual en EcoMatch kan de gebruiker via een bedieningsveld met twee druktoetsen de gewenste bedrijfswijze kiezen. Als aandrijving voor de nieuwe pompen worden hoog-efficiënte natlopermotoren toegepast. De rendementen hiervan liggen boven de waarden die in de efficiëntierichtlijn ErP 2015 worden geëist.

De hoofdbeveiliging van de motor met geïntegreerde uitschakelelektronica beschermt de wikkeling tegen oververhitting. Een automatisch antiblokkeringssyteem voor de rotor en een softstart-functie zorgen voor hoge bedrijfszekerheid, aldus de fabrikant. De 6-polige uitvoering van de rotor maakt een geluidsarme loop en een minimaal pauzemoment mogelijk. Onderhoudsvrije keramische lagers bieden de pompen bij mediumtemperaturen tot 110 °C een lange levensduur.

Het aandrijfvermogen van de 15 verschillende pompgroottes varieert van 25 tot 62 Watt. De pompen zijn in de gestandaardiseerde bouwlengten van 130 en 180 mm leverbaar.

[related_post themes=”text”]