Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

RHDHV Amersfoort © Föllmi PhotographyHet hoofdkantoor Royal HaskoningDHV in Amersfoort heeft het Breeam-NL In-Use certificaat van de Dutch Green Building Council ontvangen. Met de toekenning van het certificaat voldoet het ruim veertig jaar oude hoofdkantoor aan hoge duurzaamheidseisen. Het kantoor is beoordeeld op negen duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Het kantoor scoort op alle drie de onderdelen (gebouwprestaties, -beheer en -gebruik) drie sterren en verdient daarmee de score ‘Very Good’. Frits Smedts, directeur Procurement & Facility management bij Royal HaskoningDHV: “In 2011 besloten we ons hoofdkantoor duurzaam te renoveren met daarbij een aantal harde uitgangspunten zoals forse energiebesparing, behoud van gebruikerstevredenheid en toepassing van milieuvriendelijke materialen. De renovatie was een aftrap voor de verduurzaming van ons vastgoed en gebruiksprocessen en dit is nu beloond met een Breeam certificaat.”

Annemarie van Doorn, Directeur Dutch Green Building Council: “Met de duurzaamheidsscore van Breeam-NL ‘Very Good’ laat Royal HaskoningDHV zien dat het met een oud pand uit 1971 mogelijk is om grote duurzame stappen te maken. Het bewijst dat duurzame renovatie ook in zo’n geval zeker mogelijk is. Het gebouw scoort zelfs buitengewoon goed op energie, gezondheid en ecologie. Het in 2011 behaalde Energie A-label en het goede binnenklimaat hebben hieraan zeker bijgedragen.”

Royal HaskoningDHV’s hoofdkantoor aan de Laan 1914 in Amersfoort bestaat uit twee gebouwen. Allereerst het in 1971 in gebruik genomen kantoortuin-gebouw, ontworpen door architect Zuiderhoek. Dit bijzondere split-level gebouw zonder tussenmuren functioneert nog steeds uitstekend als kantoortuin. En in 1999 ontwierp het bedrijf op dezelfde locatie een vijf verdiepingen tellende nieuwbouw erbij, waarvan een zelfde certificaat niet op lang op zich zal laten wachten. In Amersfoort werken zo’n 800 medewerkers van Royal HaskoningDHV

[related_post themes=”text”]