Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

film3Vandaag is de film ‘wonen en bouwen in 2020’ van Marjet Rutten in première gegaan. De film laat zien hoe het (ver)bouwen van een woning in de toekomst zou kunnen gaan en welke rol bewoners zelf hierin hebben. Rutten over de film: “Verandering is overal om ons heen. En het is voor niemand een verassing dat dit ook de bouw-, vastgoed- en installatiesector treft. Maar hoe ziet die toekomst er dan concreet uit? Dat is voor velen een stuk lastiger. In woorden of zinnen nog lastiger uit te drukken. Dat moet je zien en voelen. Zo ontstond het idee om een film te maken. Een film die voor een groot deel is gebaseerd op technieken die er al zijn. We moeten ze alleen gaan gebruiken.”

Marjet Rutten is spreker, columnist en auteur van diverse boeken over de toekomst van de bouw-, installatie- en vastgoedsector, waaronder ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’. Met deze film wil zij met de partners projectontwikkelaars en bouwers inspireren om in actie te komen en aan de slag te gaan met innovatie. “Achterover zitten en maar zien of het werkelijkheid wordt, dat is niet de oplossing. Hoe de toekomst eruit ziet, hebben we zelf in de hand. Daar kan ieder van ons op zijn eigen manier een bijdrage aan leveren. Hoe klein ook. Want heel veel kleine bewegingen zorgen uiteindelijk voor de grote beweging.”

De film is tot stand gekomen in samenwerking met marktpartijen Itannex, VORM, Klimaatgarant, Blauwhoed, TBI en Topcon en gemaakt door Spektor. Klik hier om de film te bekijken.

[related_post themes=”text”]