Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Tijdens de Duits-Nederlandse Energiemeeting in Rotterdam op 8 maart a.s. staan efficiënte renovatietrends in de bouwbranche, de energiedoelstellingen van woningcorporaties en een visie op de stad van de toekomst centraal. Branche-experts uit Nederland en Duitsland zullen deze dag best-practice voorbeelden uit beide landen presenteren. Ronald Franken van Aedes stelt ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiënte renovatie bij woningcorporaties voor en discussieert over vraagstukken die gaan over de daarmee verbonden sociale energietransitie. Dr. Burkhard Schulze Darup, plaatsvervangend hoofd van de expertcommissie duurzaam bouwen van het Duitse Bundesumweltamt, presenteert strategieën voor klimaatneutrale renovaties. Dr. Antonio Ardilio, van het Duitse Fraunhofer-Institut geeft in zijn presentatie een visie op de stad van de toekomst en presenteert verschillende technische mogelijkheden.

Naast deze inleiders zullen acht Duitse bedrijven hun technologieën en diensten presenteren. Nederlandse ondernemers kunnen zo in contact komen met mogelijke Duitse samenwerkingspartners. Op 9 en 10 maart organiseert de DNHK een-op-een-gesprekken bij geïnteresseerde Nederlandse bedrijven op kantoor.

“De ontwikkelingen op de woningmarkt en in de bouwbranche zijn weer positief. Tegelijkertijd ontwikkelen bouwtrends en innovaties zich in een razendsnel tempo. De kennisuitwisseling en samenwerking tussen Duitse en Nederlandse bedrijven is daarom van groot belang”, aldus Anouk Iuzzolino van de Duits-Nederlandse Handelskamer.

Geïnteresseerden kunnen zich nu voor de energiemeeting en voor individuele gesprekken met Duitse bedrijven aanmelden via www.dnhk.org/duurzamerenovatie.

De energiemeeting vindt plaats in het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen ICDuBo en wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer in opdracht van het Duitse ministerie van economische zaken en energie en in samenwerking met energiewaechter GmbH.

[related_post themes=”text”]