Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 90 seconden

Begin  februari 2014 lanceerden Uneto-VNI en OTIB een nieuw initiatief: het online Kennishuis. Het Kennishuis is dé zoekmachine voor de technische installatiebranche die als wegwijzer elke gebruiker helpt bij het vinden van actuele en volledige antwoorden op relevante vragen. De interface is eenvoudig, er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de zoekmachine én het biedt de mogelijkheid van kennis delen.

De technische Installatiebranche verandert. Meer regelgeving  en normering en complexe en nieuwe technieken vragen om de juiste kennis op het juiste moment.

Zoeken op Google kan natuurlijk altijd. De informatie in het Kennishuis (www.kennishuis.otib.nl) is echter bijeengebracht door gerenommeerde experts uit de branche zelf, zodat deze altijd juist, volledig en actueel is.  Nieuwsberichten, voorschriften, evenementen, cursussen, rapporten, productinformatie. Het is een greep uit wat u in het Kennishuis kunt vinden. De opzet is eenvoudig en goed te gebruiken. Verschillende gebruikersgroepen uit de branche hebben deze digitale kenniswijzer uitgebreid getest en hun beoordeling was zeer positief. Op basis van de feedback van gebruikers zal in de komende periode daar waar nodig echter nog verbeteringen worden aangebracht en zullen de bronnen worden uitgebreid.. 

Het Kennishuis ontsluit zowel openbare kennis als besloten informatie. Onze partners zijn  gerenommeerde kennispartners zoals ISSO en TVVL. Hoewel het Kennishuis zelf gratis is, kunnen de partner-kennisinstellingen een vergoeding vragen voor het gebruik van hun besloten informatie. Het is altijd mogelijk om eigen abonnementen in te voeren in het Kennishuis, zodat de gebruiker rechtstreeks toegang heeft tot deze informatie. Het bijzondere is dat deze zoekmachine juist ook deze besloten informatie zichtbaar maakt.

Het Kennishuis is gratis beschikbaar voor iedereen actief is in de technische installatiebranche. Maar ook voor scholen  en leerlingen biedt het Kennishuis een belangrijk onderwijsfundament. Deelnemers kunnen ook discussiegroepen bouwen, kennis opdoen en delen.