Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Venco Campus eerselDe Venco Campus in Eersel, dat volledig is gebouwd volgens de visie van Slimbouwen, is de nieuwe nummer 1 in de Kantoor & Energie Top25. Dit is de enige rangschikking die de energiezuinigheid van kantoorgebouwen in Nederland bijhoudt. De zuivere uitvoering van Slimbouwen® heeft geleid tot hoge mate van efficiency, optimale ketenintegratie en een verkort bouwproces. Het is het bouwteam, onder regie van Bouwregiseur Eugene Peeters, hierdoor gelukt om de bouwkosten 30% onder de traditionele begroting te krijgen, waardoor er voldoende ruimte overbleef voor opdrachtgever Cor van de Ven om extra te investeren in duurzame oplossingen zoals toepassing van triple glas, zonnepanelen op het dak etc.

Deze prestatie is in het verleden al beloond door de toekenning van het Slimbouwen®Project Keurmerk door de expert-commissie, die niet alleen de energie duurzaamheid maar ook de flexibiliteit, efficiëntie en reductie van de footprint positief beoordeelde. Zo scoorde het gebouw erg goed op flexibiliteit door de specifieke keuze van vloeren en gevels waardoor een verandering in de plattegrond in een handomdraai te regelen is. Daarnaast ontving de Venco Campus in 2013 al als eerste kantoorgebouw in een BREEAM Outstanding certificaat. Aan deze lijst van prestaties, mag de Venco Campus nu de titel van energie zuinigste kantoor van Nederland toevoegen.

Kortom met het  toepassen van de Slimbouwen® visie vanaf de initiatieffase is een bijzonder duurzaam gebouw in alle opzichten gerealiseerd. Een project voor alle betrokkenen om trots op te zijn!

Voor meer informatie: www.slimbouwen.nl