Duco Ventilation & Sun Control lanceert de bedrijfsfilm ‘World of Oxygen – A story about Indoor Air Quality’. De film gaat gepaard met een nieuwe website waar de bezoeker Emma’s wereld kan beleven. Door de ogen van Emma – een meisje dat net als zoveel kinderen haar leven grotendeels binnen vier muren doorbrengt – laat de film zien het leven binnenshuis ervaren in ruimtes die ademen door middel van ventilatie- en zonweringsystemen.

“De laatste maanden staat het klimaat in het midden van de belangstelling”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Daardoor kan het binnenklimaat wel eens naar de achtergrond verdwijnen. En dat is onterecht, zeker als je weet dat je negen keer meer tijd binnen spendeert dan buiten.”

Binnenlucht kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan de buitenlucht”, vervolgt Dejonghe. “We willen daarom dat mensen meer stilstaan bij het belang van een gezond binnenklimaat en hun verantwoordelijkheid nemen. De positieve effecten van frisse lucht zijn eindeloos, maar de negatieve gevolgen van ongezonde, muffe binnenlucht zijn dat jammer genoeg ook. Denk maar aan vermoeidheid, verminderde productiviteit, allergieën, groter risico op astma …”

Sinds 1991 focust Duco zich met ventilatie- en zonweringsystemen op de bewoner. “Bij elke ontwikkeling houden we rekening met gezondheid, energiezuinigheid en comfort”, aldus Dejonghe. “Op die manier creëer je voor elke bewoner een optimaal binnenklimaat.”

De film is te zien op www.worldofoxygen.com/nl/