Het International WELL Building Institute (IWBI) heeft goedkeuring gegeven aan de Healthy Building Index-tool van bba binnenmilieu en DGMR. De tool kan nu ingezet worden om de tevredenheid van de medewerkers in kaart te brengen bij de WELL-certificering van gebouwen. De aanvullende WELL-module brengt ook de waardering voor thema's als voeding, beweging en inrichting in kaart. Het evalueren van de gebruikerservaringen is een verplicht onderdeel van het WELL-certificeringsproces.

De Healthy Building Index-tool bracht al in beeld hoe tevreden medewerkers zijn met het binnenmilieu en de ergonomie in hun gebouw. Ook werd de zelf-ingeschatte productiviteit en de invloed van het gebouw op de gezondheid van de medewerker al inzichtelijk gemaakt. Om goed te begrijpen hoe goed een gebouw scoort, worden deze scores vervolgens vergeleken met de scores van een gemiddeld kantoorgebouw. Met de nieuwe WELL-module wordt ook de waardering voor voeding, beweging, water, gezondheidsbeleid, schoonmaak en inrichting van het gebouw in kaart gebracht.

Als er uit het onderzoek aandachtspunten naar voren komen, wordt gekeken of deze worden veroorzaakt door risicofactoren binnen het gebouw. Deze risicofactoren worden dan samen met aanbevelingen voor verbeteringen of vervolgonderzoek aan de gebouweigenaar gepresenteerd.

De Healthy Building Index-tool biedt een onafhankelijke toetsing van een gebouw waarbij de ervaring van de gebruikers centraal staat. De tool is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.

Op onze nieuwsbrief abonneren