Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 108 seconden

Viega komt met een nieuwe serie wc-bedieningsplaten, Visign for More 105. Er is een handmatig en contactloos (sensitive) bediende uitvoering leverbaar. Door het gebruik van materialen zoals glas en aluminium onderscheiden deze bedieningsplaten zich volgens de fabrikant door een langdurige kwaliteit en uitstekende hygiënisch. Zowel bij de handmatige als contactloze bediening maakt Viega gebruik van de bedieningskabeltechniek. Bij de sensitive uitvoering wordt deze gecombineerd met de elektronische, contactloze spoeling. Deze kan naar keuze met netspanning of batterij worden bediend.

Lichte druk
Bij de Visign for More 105 met handmatige spoeling volstaat een lichte druk op het drukvlak van de bedieningsplaat. Naar keuze wordt vervolgens volledig of waterbesparend gespoeld. Om de verschillende spoelhoeveelheden te kunnen onderscheiden, ontwikkelden de ontwerpers een herkenbaar, onafhankelijk designelement in de vorm van een ingefreesde gleuf. Deze deelt het bedienvlak op in een groot en een klein vlak en visualiseert daarmee zelf verklarend de betreffende functie.

Bekroond ontwerp
De handmatig te bedienen bedieningsplaten zijn in de glasuitvoering in wit/verkeerswit of in persol/zwart leverbaar. De aluminiumvarianten zijn leverbaar in verchroomde of edelmat met praktische anti-vingerafdruk uitvoeringen. Om de bijzondere dieptewerking te verkrijgen en te voorkomen dat de typerende lichte groenkleuring optreedt bij de witte uitvoeringen, maakt Viega gebruik van speciaal, zes millimeter dik witglas. De uitstraling van de bedieningsplaten wordt benadrukt door het satineren van de design-gleuf en de glaskanten. Het ontwerp werd al bekroond met de ‘Design Plus powered by ISH 2017’ en het internationale iF Label voor onderscheidend design.

Hygiene+ spoelfunctie
De sensitive uitvoering is vervaardigd uit zes millimeter dik glas. Ook hier zorgt de materiaalkeuze ervoor dat de witte kleurstelling geen last heeft van een groene schaduwwerking. De wandopbouw van beide Visign for More 105-varianten bedraagt in de glasuitvoering acht millimeter, in de uitvoering met aluminium 4,5 millimeter. De elektronische spoeling van de Visign for More 105 sensitive biedt de mogelijkheid om de door Viega ontwikkelde Hygiene+ spoelfunctie te activeren om zo drinkwaterstagnatie tegen te gaan. De intelligente Viega techniek spoelt – afhankelijk van de laatste spoeling – automatisch na een vooraf ingesteld interval. Daarmee worden ook bij langere gebruiksonderbrekingen lange stagnatietijden vermeden.

De Visign for More 105 kan in alle Viega spoelreservoirs vanaf 1999 worden gemonteerd.

[related_post themes=”text”]