Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 145 seconden


Een plotseling tijdelijk defect in het koelsysteem kan de productie van een bedrijf compleet stilleggen. Met alle financiële gevolgen van dien. Of erger nog, wanneer de koelapparatuur in een ziekenhuis het ineens begeeft, kunnen er zelfs mensenlevens in het geding zijn. Trane, wereldwijd marktleider van commercieel toegepaste HVAC (Heating Ventilation AirConditioning) start daarom met de verhuur van koelmachines. Tijdelijk of voor langere tijd.

Voor noodgevallen maar ook voor gepland onderhoud in bestaande apparaten.

Volgens Robert Jan Sluiter, Customer Care Manager van Trane, worden veel bedrijven en instellingen geconfronteerd met een acute koelbehoefte. “Soms door een defect, maar vaak ook om de zomerpiek op te vangen of als aanvulling op het koelmachine aqua stream 3g LReigen koelsysteem wanneer dat aan vervanging of onderhoud toe is. Daarnaast zijn er bedrijven die de initiële investering voor aanschaf van een nieuwe koelmachine liever voor een ander project aanwenden.” Reden voor Trane als producent van koelmachines, warmtepompen, luchtbehandeling en regeltechniek om te starten met een verhuurservice.

Sluiter: “We leveren totaaloplossingen in klimaatbeheersing en beschikken over koelmachines, warmtepompen, splitunits, rooftops, terminals, computerkoelers en luchtbehandelingskasten. Met name het feit dat we een uitgebreide serviceorganisatie hebben, maakt dat we bedrijven snel en precies op maat koeloplossingen kunnen leveren. Zo hebben we alleen al in Europa ruim 400 chillers variërend in koel- en verwarmingvermogens van 50 tot 1400 kW. Voor potentiële klanten betekent dat maximale flexibiliteit. En omdat wij de machines zelf produceren, kennen we het product als de beste. We beschikken over een eigen serviceapparaat en magazijn.”

Remco Ribbers, Rental Sales Engineer van Trane vult aan: “Naast koelmachines leveren we randapparatuur als slangen, opzetstukken, pompen, generatoren en buffervaten. En omdat onze servicemonteurs door het hele land zitten, is snelheid van levering gegarandeerd.”

Behalve voor de levering van koelproducten kunnen organisaties bij Trane ook terecht voor advies. Kan een bestaand systeem de uitbreiding aan, is het daarop voorbereid? Ribbers: “Wij kijken bij industriële klanten of hun leidingen moeten worden aangepast of de voeding op orde is, zodat ze snel weer operationeel kunnen zijn. Recent was een fabriek van plan zijn hele productie stil te leggen in verband met een aanpassing op het koelsysteem. Na ons advies bleek dat helemaal niet nodig en konden ze zonder productieverlies blijven doordraaien. En bij de plaatsing van een koelinstallatie voor een ziekenhuis zorgden we er door middel van geluiddempers voor dat het geluidsniveau onder de wettelijke norm bleef.”

Sluiter geeft nog een reden voor de groeiende vraag naar het huren van koeloplossingen: “Tegenwoordig willen veel bedrijven het aantal leveranciers terugschroeven. Doordat wij wereldwijd werken en een sterk Europees netwerk hebben, kunnen we ze daarbij helpen. Zo hebben ze maar met één partij te maken wanneer ze machines willen huren voor zowel het moederbedrijf in Nederland als een dochter in Frankrijk.”

Voor meer informatie: www.trane.com