Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

De werkgelegenheid in de zonne-energiesector is vorig jaar met zeven procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In dezelfde periode is de omzet van de markt met vijf procent omhoog gegaan. Ondernemers in de branche verwachten dat de groei aanhoudt, al is er nog twijfel over toekomst van de salderingsregeling. Dat is de conclusie van het Solar trendrapport 2017, uitgevoerd door Solar Solutions en Solar Magazine. Uit dit rapport blijkt dat de groei vooral te danken is aan installateurs.

De zonne-energiesector in Nederland biedt werkgelegenheid aan ruim negenduizend mensen. In 2016 is er 525 megawattpiek aan zonnepanelenvermogen bijgekomen, tegenover 467 megawatt een jaar eerder. Het enige wat de groei zou kunnen remmen is als de salderingsregeling wordt stopgezet na 2020, waarbij teruglevering van elektriciteit kan worden verrekend met het netverbruik tegen hetzelfde tarief.

Volgens de helft van de installateurs, groothandelaren en fabrikanten, die voor het rapport zijn geïnterviewd, liggen de grootste kansen voor zonne-energie de komende jaren in de woningbouw. Een kwart denkt dat de groei zal zitten in de industrie. Ook energieopslag staat vol in de belangstelling: de helft van de ondervraagden wil deze systemen binnen twee jaar opnemen in het assortiment.

[related_post themes=”text”]