Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Iedere adviseur zal ermee te maken krijgen: de BENG-eisen. De nieuwe bepalingsmethodiek NTA8800 vervangt vanaf 1 januari 2021 de EPC- en Energie-indexen en heeft nogal wat gevolgen voor de ventilatiebranche. Om de markt op deze uitdagingen voor te bereiden organiseert ventilatiefabrikant Duco op woensdag 10 juni haar jaarlijkse gratis themadag.

Na het grote succes van het seminar ‘Vol Gas Voor Gasloos: FEIT of FICTIE?’ dat vorig jaar plaatsvond in het Spoorwegmuseum, organiseert Duco Ventilation & Sun Control op woensdag 10 juni opnieuw een grootse nationale themadag. Plaats van het gebeuren? Theater Orpheus in Apeldoorn!

Stimuleren tot nadenken

De themadag is bedoeld voor iedereen die een beeld wil krijgen hoe de BENG-eisen hun projecten zullen beïnvloeden. Dus niet alleen voor degenen die de berekening opstellen, maar ook voor architecten, projectmanagers, aannemers en anderen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van gebouwen. Ook dit jaar heeft de ventilatiespecialist een weloverwogen keuze van gastsprekers gemaakt. Aan de hand van interessante keynotes zullen ze de deelnemers stimuleren tot friskijken en nadenken over de toekomst.

Gastsprekers met naam en faam

In de plenaire sessie zal niemand minder dan trendwatcher en TEDx spreker Ruud Veltenaar het publiek toespreken. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit diverse sectoren worden de deelnemers meegenomen naar de toekomst. “Hoe maak ik het verschil en wat ga ik morgen doen?” zijn vragen die Veltenaar niet onbeantwoord laat. Aansluitend neemt Jérome Eijsackers – directeur bij adviesbureau Peutz – het woord over zijn ervaring met duurzaam bouwen. Als ervaringsdeskundige legt Eijsackers in deze sessie uit wat de BENG-eisen precies zijn en hoe ze zich verhouden tot de bestaande EPC-eis. Ook de eis voor oververhitting, de TOjuli, komt aan bod.

Hoofdstad van de Veluwe

Licht uit, spot aan! Want Duco koos dit jaar Congrescentrum Orpheus in de hoofdstad van de Veluwe als locatie. Theater Orpheus in Apeldoorn schaart zich in de top 5 van theaters van Nederland en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. De namiddag afsluiten gebeurt met een netwerkborrel.

Zorg ervoor dat u volgend jaar goed voorbereid aan de slag kan. Kom naar de jaarlijkse themadag en schrijf u in via www.duco.eu/seminar