Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

Informer Software heeft leuk nieuws naar buiten gebracht voor ZZP’ers die niet het vervelende werk van de boekhouding willen doen, maar wel zelf en eenvoudig willen factureren. Zij kunnen namelijk gebruikmaken van het gratis online factuurprogramma ‘BillChimp’. Met het gratis aanbieden van de software, hopen zij bij ZZP’ers de drempel weg te nemen om van een Excel- of Word-document over te stappen op software die daadwerkelijk voor factureren is ontwikkeld.

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de zelfstandig ondernemers nog steeds gebruikmaakt van Excel en Word om hun facturen mee op te stellen. Dat is iets waar Remco Frühauf, algemeen directeur van Informer Software, graag verandering in ziet. “Met Excel en Word loop je tegen beperkingen aan en veel handelingen moet je dubbel of zelfs vele malen verrichten. Dat is zonde van de kostbare tijd van de ondernemer die zijn administratie doen al niet als zijn hobby ervaart. Het overgrote deel van de ZZP’ers wil niet boekhouden, maar gewoon eenvoudig factureren. Wij, als software ontwikkelaar, zien het deels als onze verantwoordelijkheid om ZZP’ers in te laten zien dat het vele malen gemakkelijker kan. Wij vinden dat elke ondernemer het verdient om eenvoudig en snel een factuur te kunnen opstellen en versturen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om met ‘BillChimp’ een gratis online factuurprogramma aan te bieden. Het programma is snel, simpel veilig en gratis en voldoet naar mijn mening dan ook aan de wensenlijst van het overgrote deel van ZZP’ers.”

Dat het gratis aanbieden van factuursoftware geen stunt is, legt Remco Frühauf graag uit. “Als ondernemer vind ik dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen aan het herstel en het gezond houden van onze economie. Met de Informer website dragen we niet voor niets uit dat Nederland het succes van echte ondernemers nodig heeft. Dit geldt ook zeker voor de kleinere en zelfstandige ondernemers. Omdat hun focus voornamelijk gericht is op het factureren, is het eenvoudiger om dit gratis aan te bieden. Daarmee willen wij voor eens en voor altijd afrekenen met het ‘misbruiken’ van Excel en Word als een factuurprogramma en zodoende laten zien dat het anders kan. Bovendien blijven alle BillChimp functies die op dit moment gratis zijn ook gewoon gratis. Men komt nooit voor verrassingen te staan en krijgt wat hen is beloofd.”

Voor meer informatie: www.billchimp.nl