Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

In samenwerking met Informer Software, heeft stichting ZZP Nederland haar leden een gratis online factuurprogramma ter beschikking gesteld. Leden kunnen bij InformerOnline een gratis Basis account aanmaken. Hiermee kunnen zij onbeperkt offertes en facturen (online) versturen en tevens hun relaties beheren.

30.000 leden van de stichting een mailing ontvangen met deze aankondiging. Een mooi initiatief om het ondernemerschap van kleine zelfstandigen te bevorderen, want dat is precies waar de doelstelling van ZZP Nederland voor staat. Informer Software dat al jarenlang een vaste partner is van de stichting, was dan ook het uitgelezen bedrijf voor deze missie.

Een bedrijf dat reeds 25 jaar boekhoudprogramma’s ontwikkelt en bekendstaat om de gebruiksvriendelijkheid van haar software.

Drempelverlaging Het Basis account van InformerOnline, ter waarde van Euro 7,50 per maand, biedt ZZP’ers een goede basis voor hun administratieve werkzaamheden. Door deze drempelverlaging kunnen ZZP’ers ervaren wat automatisering van de administratie aan voordelen oplevert en dan met name het werken in de cloud. Door de basiswerkzaamheden van hun administratie op orde te hebben, kunnen zij zich meer richten op hun eigen expertise. De liefde voor hun vak is de reden waarom ze voor het ondernemerschap hebben gekozen en niet vanwege de bijkomende administratieve handelingen. Gemak hierbij is dus gewenst.

Functies De leden van ZZP Nederland kunnen na aanmelding genieten van diverse handige functies van het online factuurprogramma. Ze kunnen niet alleen onbeperkt offreren en factureren, maar kunnen bijvoorbeeld ook periodieke facturen instellen. Dit zijn facturen, zoals abonnementen, die met vaste termijnen worden verstuurd. Niet alleen worden deze facturen automatisch opgesteld, maar ze kunnen desgewenst ook automatisch worden verstuurd. Een mooi voorbeeld van hoe automatisering tijdwinst oplevert.

 

Het initiatief lijkt alle ingrediënten te hebben om door veel ZZP’ers te worden omarmd. Het zal voor velen van hen in ieder geval een goede mogelijkheid bieden om kennis te maken met andere administratieve opties dan bijvoorbeeld het werken vanuit een Excel sheet.

Voor meer informatie: www.informeronline.nl en www.zzp-nederland.nl