Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Groot bedrijfsmateriaal is niet gemakkelijk kwijt te raken, maar het is nog flink zoeken als een medewerker of klant de locatie niet nauwkeurig doorgeeft. Laat staan als een dief of joy-rider er met de machine vandoor gaat. Noorse telematica-expert ABAX lanceert een oplossing om dit aan te pakken: ABAX Equipment Control. Hiermee monitort een gebruiker realtime het bedrijfsmateriaal via een online portal en krijgt hij proactief servicemeldingen.   

Opbouw

ABAX Equipment Control bestaat uit een ‘control unit’, die real-time informatie verstuurt naar het ABAX-platform. Via een online applicatie is het mogelijk om op elk moment en via elk apparaat – van desktop tot mobiel – het bedrijfsmateriaal op een gedetailleerde digitale kaart te bekijken. Daarnaast houdt het systeem een logboek bij, is gebruik buiten werktijd bij te houden en krijgt de gebruiker meldingen voor een servicebeurt. De control unit wordt geplaatst op de accu bij aangedreven materiaal, zoals boten, auto’s of tractoren. Maar er zijn ook control units met een interne batterij voor onder andere containers, opgeslagen materiaal of trailers. Door de energiebesparende functies gaan ook deze units lange tijd mee.

Informatie over gebruik

“Met ABAX Equipment Control helpen we onze zakelijke klanten bij het monitoren van hun belangrijkste bedrijfsmiddelen. Het gaat hier niet alleen om bescherming tegen diefstal, maar ook informatie over het gebruik. Een klant kan nu ook heel precies factureren op basis van gebruik, dat is heel handig voor organisaties die hun machines en materieel verhuren”, stelt Martijn Zewald, CEO van ABAX in Nederland.