Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 66 seconden

goedkoperHet is vaker gezegd dat Karel graag op de kleintjes let. Al dat materiaal kost klauwen vol met geld. Sinds een paar maanden merkt Karel bovendien dat er wat Oost-Europese werkers klusjes van hem afpakken. Uiteraard door veel lagere prijzen te vragen voor het harde werk dat Karel eigenlijk had moeten doen. Het kwam steeds vaker voor dat hij naast een klus greep. Dat kon zo niet langer. Ook hij eet graag zijn boterhammen met beleg erop.

Voor Karel daarom nog meer reden om zijn (naar eigen zeggen) te lage uurtarief te compenseren door slimme materiaalkeuzes te maken.  Kortom, hij zou voortaan nog  creatiever omgaan met de spullen die hij toevallig nog had rondslingeren. Met name, zo bedacht hij, zou dat opgaan voor het verschrikkelijk dure koper. Hij had nog even overwogen om in zijn vrije tijd als koperdief aan de slag te gaan. Maar ja, die extra inspanningen zou hij niet kunnen declareren en dan is het maar de vraag wat het hem uiteindelijk allemaal op zou leveren.

Gelukkig lag zijn bus onlangs vol met minuscule stukjes koperen leiding (in allerlei diameters en lengtes). Daar kon hij bij de klus van deze week toch mooi weer 30 cm duur koper mee uitsparen! Prima gasdicht aangelegd en voor Karel een extra dik belegde boterham.

[related_post themes=”text”]