Goede voornemens

Gepubliceerd op

Zoals alle jaren heb ik ook voor 2022 weer goede voornemens. Gezondheid staat uiteraard met stip bovenaan. Menigeen zal het zich niet direct realiseren maar als het hiermee iets minder gaat, wordt je met de neus op de feiten gedrukt. Verder is rust een belangrijk item, waarbij opgemerkt mag worden dat door de hele coronacrisis er ongemerkt een bepaalde rust is gekomen. De drukte aan het einde van de dag in veel gezinnen is minder; geen gehaast en gejaag, snel eten, want we moeten vanavond weer ergens heen. Er is meer tijd voor elkaar om eens rustig te praten over van alles en nog wat. Heel belangrijk, want dit is jaren een ondergeschoven kindje geweest.
Ook in het werk is, ondanks de enorme hoeveelheid hieraan en een tekort aan uitvoerenden, toch een bepaalde rust terug te vinden. Je moet het willen zien. Als er in het verleden iemand ziek was en een afspraak moest worden afgezegd, leidde dit vaak tot irritatie en ergernis: “Kun je niemand anders sturen!” Nu krijgt de zieke gelijk dat hij thuis blijft en is een andere afspraak zo gemaakt. Ook door de drukte in de zorg en andere sectoren, is er bij klanten meer het begrip dat iets niet zomaar gemaakt kan worden.
Ik ga dus ook voor de rust, zowel in het werk als in de familie. Wat meer tijd voor elkaar nemen en genieten van wat we samen hebben. Wat vaker even met elkaar in gesprek over van alles en nog wat, belangstelling voor alles, accepteren van foutjes; dat is mijn een streven voor 2022. Want als het op die drie hoekpunten van je leven gesmeerd en gezellig gaat, dan is er over het algemeen weinig te mopperen.
Positief in het leven blijven staan dus. Een oude buurman die ik onlangs sprak, antwoorde ook positief op mijn vraag hoe het met hem ging: “O, het lopen wordt allemaal wat lastiger, lezen en kijken gaat ook minder, maar...maar het vergeten gaat steeds beter. Een gezond en rustig 2022 voor iedereen.

Dick Visser
Installatiebedrijf Visser in Twisk

Op onze nieuwsbrief abonneren

We doen er toe!

Vroeger was een ketel in een huis heel belangrijk. Wilde je een huis kopen, dan was één van de eerste ...

Installeer ook commercie

Toen ik het lokaal binnenliep, was ik aangenaam verrast. Tien deelnemers voor mijn eerste les project management. Zoveel deelnemers had ...

Hoe kun je het geluid van warmtepompen reduceren?

Het is al menig keren in het nieuws geweest, geluidsoverlast van de buitenunit van een lucht/water-warmtepomp. Het is een dermate ...