Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

Goed voorbereid zijn op de toekomst is de belangrijkste reden voor medewerkers uit de koeltechnische branche om zich te laten bijscholen. Bijna 40 procent geeft dit aan als belangrijkste motivatie. Op de tweede plek staat dat koeltechnici met opleiden hun werk beter willen uitvoeren. De top drie wordt afgesloten met het feit dat ze zich willen onderscheiden van collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd onder installateurs, technische dienstverleners en eindgebruikers van koel- en klimaatinstallaties. Zowel de werkgevers als de werknemers zijn ondervraagd.

Koeltechnici hebben een eigen verantwoordelijkheid om hun kennis up-to-date te houden, maar er is natuurlijk ook een grote rol weggelegd voor werkgevers. Zij moeten het personeel voorbereiden op nieuwe technieken. Werkgevers hebben dan ook dezelfde top drie als de medewerkers. Uit het onderzoek blijkt verder dat het koeltechnisch personeel zeer gemotiveerd is om te starten aan een opleiding. 89 procent geeft aan dat zij meer willen leren over nieuwe ontwikkelingen.

 

“De koudetechniek is flink in beweging. Dit vraagt aan bedrijven om het personeel klaar te stomen voor de toekomst. Opleiden is hierbij essentieel”, zegt Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC. “Gemotiveerde medewerkers zijn een must, want met de motivatie van personeel staat of valt een opleidingstraject. Het werkt extra stimulerend wanneer een medewerker praktijkgericht leert en vaardigheden direct mag toepassen in de praktijk. Het leereffect is dan optimaal.”

ROVC deed onderzoek naar de toekomst van het koeltechnisch onderhoud. Meer onderzoekresultaten en visies vindt u in het whitepaper ‘Koelen, opleiden en innoveren’. Deze is te downloaden via:
http://www.rovc.nl/over-rovc/brochures-downloads-aanvragen.aspx?SOORT=D&BROID=137