Spirotech breidt het assortiment vacuümontgassers uit met de Superior S250. Deze verbetert de efficiency van kleine en middelgrote verwarmings- en koelinstallaties met de gepatenteerde Venturi-loop. Dankzij verbeteringen in de constructie en isolatie werkt de ontgasser vrijwel geruisloos.

De vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een drukbereik van 0,5 tot 2,5 bar, oftewel kleine tot middelgrote installaties in de utiliteitsbouw en woningbouw. Verder is de ontgassingscapaciteit maximaal 74 l/h en de werktemperatuur tussen de 15 en 70°C. Een display geeft de status van het ontgassen weer, op basis waarvan de installateur het apparaat eenvoudig kan instellen.

Geruisloos
Een vacuümontgasser zorgt voor een hoge en stabiele systeemprestatie, waarbij het ontgassen resulteert in een besparing op de energiekosten, onderhoud en reparatie en de CO2-uitstoot, aldus de producent. Omdat het geluidsniveau 41 dB (A) bedraagt, is deze ook te installeren in ruimtes waar amper geluid mag zijn.

Installatie- en beheergemak
Installateurs kunnen de SpiroVent Superior S250 met twee flexibele slangen en een montageset ‘plug & play’ installeren en direct daarna door klanten laten gebruiken. De afmetingen bedragen 524x386x252 mm (hxbxd) en het gewicht is 11 kg. Indien gewenst is de nieuwe vacuümontgasser ook aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem.