Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Danfoss introduceert de NovoCon® S BACnet servomotor: de oplossing voor het snel en gemakkelijk inregelen en beheren van verwarmings- en koelsystemen in de utiliteitsbouw. De NovoCon® S laat zich uitstekend combineren met Danfoss’ AB-QM drukgecompenseerde regelafsluiter. Tien jaar geleden zorgde de lancering van de AB-QM regelafsluiter voor een revolutionaire ontwikkeling binnen de HVAC-markt. Met de NovoCon® S, ontworpen voor toepassing met AB-QM, zet Danfoss de innovatie voort.

De NovoCon® S is een slimme 4-in-1 oplossing voor het koppelen van klimaatinstallaties aan gebouwautomatisering. De digitale servomotor is uitgerust met buscommunicatie, flowindicator en datalogger. Mede dankzij het gebruik van veldbuskabels met kant-en-klare stekkers laat hij zich snel en eenvoudig installeren. De NovoCon® S maakt het mogelijk om het klimaatsysteem op afstand in te regelen en bijvoorbeeld met één simpele muisklik honderden AB-QM’s te spoelen. Gebruikers hebben gemakkelijk toegang tot informatie over de prestaties van de installatie, een belangrijke basis voor beslissingen over optimalisatie en onderhoud.

Op verzoek van Danfoss onderwierp technische dienstverlener Cofely GDF-Suez (vestiging Utrecht), ver vooruit in duurzame technologie, de nieuwe digitale servomotor aan een praktijktest. Bart Verweij, Projectleider Building Automation, is zeer tevreden: “De NovoCon® S zorgt voor meer flexibiliteit in alle fasen van het installatieproces. Regelafsluiter en servomotor kun je tegelijkertijd installeren, en het gebruik van steekbare kabels in een daisy chain zorgt voor snelheid en een foutloze montage. Plafonds en vloeren kunnen direct na de installatie worden gesloten, want via de computer kun je het systeem op elk gewenst moment inregelen of wijzigen. Ook in de beheerfase biedt de NovoCon® S belangrijke voordelen. Alarmfuncties brengen eventuele storingen gelijk in beeld en bij een veranderend gebruik van een ruimte kan de flow eenvoudig op afstand worden aangepast, zonder werkzaamheden aan plafond of vloer. Bovendien kunnen de afsluiters nu volledig worden geopend, waardoor het vullen en spoelen sneller en eenvoudiger verloopt.”

Voor meer informatie: www.danfoss.nl