Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Geluidsoverlast, veroorzaakt door buitendelen van warmtepompen en airconditioningsystemen, kan worden gereduceerd met de nieuwe ArtDesign SWK van Remko. Door de gepatenteerde constructie en de geluiddempende eigenschappen van geëxpandeerd polypropyleen (EPP) wordt een effectieve geluidsisolatie gerealiseerd, zonder dat dit de werking van de buitenunit beïnvloedt.

De geluiddempende omkastingen zijn compatibel met de units van Remko, maar kunnen ook worden toegepast met veelgebruikte buitendelen van andere fabrikanten. Plaatsing achteraf is ook mogelijk. Afhankelijk van de plaats waar de unit staat, kan het geluidsdrukniveau met 12 dB(A) worden teruggebracht. Een ander voordeel is dat bij een plaatsing volgens de Duitse TA Lärm (Technische instructies voor bescherming tegen lawaai) de perceptie van geluid verwaarloosbaar is. Dit betekent dat het ook mogelijk is om bij dichte bebouwing een warmtepomp of airconditioningsysteem te plaatsen, zonder dat de omgeving hiervan last heeft.

De geluiddempende eigenschappen van de ArtDesign SWK omkastingen zijn voornamelijk het resultaat van de speciale constructie, en dan met name van de luchtstroom binnen in de omkasting. Naast de positieve effecten op het gebied van geluidsniveau, beschermt dit soort omkastingen ook tegen vandalisme en weersomstandigheden zoals hagel, sneeuw en zonlicht.

Deze ArtDesign SWK serie is bij Remko verkrijgbaar in verschillende standaardmaten. Het kleinste model heeft een afmeting van 1155 x 1385 x 1100 mm (HxBxD) en weegt 40 kilo. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Stulz Groep B.V.