Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Bink gebouw Riethorst Central HeatingBINK 9 is de complete omgeving voor ontwerpberekeningen van gebouwen en installaties op het gebied van warmte, vocht en geluid. Met de omgeving van BINK 9 kan de gebruiker berekeningen maken voor EPG, Warmteverlies, Koellast en TO (temperatuuroverschrijding). De gebruiker maakt met een eenmalige invoer álle berekeningen. Invoer kan handmatig of door het inlezen op 2D- en 3D-niveau met behulp van BINK Builder.

Met BINK is het mogelijk CAD-tekeningen in te lezen via diverse uitwisselbestanden (DXF, SketchUp, gbXML en IFC) waarna vervolgens diverse berekeningen kunnen worden gemaakt. Via de uitwisselformaten IFC & gbXML is de uitwisseling bi-directioneel.

Met de BIM Checker kunt u controleren of IFC- en gbXML-bestanden geschikt zijn voor gebruik in BINK. De BIM Checker wordt gratis ter beschikking gesteld door BINK Software. Kijk op www.bimchecker.nl hoe handig deze tool voor u kan zijn.

Door één van de hands-on sessies te volgen leert u de software kennen. Na een korte  introductie gaat u direct aan de slag met BINK. Na afloop kunt u een maand lang de software gratis uitproberen en gebruik maken van de expertise van de helpdesk.

Voor meer informatie: www.binksoftware.nl