Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

‘Gebouwautomatisering voor energiebesparing en meer comfort’ is het motto van Kieback&Peter op de vakbeurs Building Holland te Amsterdam. Als partner van Duurzaam Gebouwd presenteert het bedrijf een 2e generatie gebouwbeheersystemen,  software voor ventilatiesystemen en draadloze ruimtetemperatuurregeling.

Qanteon is energiemanagement en gebouwbeheer in één, ontwikkeld voor technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen. Het systeem helpt het besparingspotentieel te ontdekken, energiebesparingen te realiseren en het effect te controleren. Het is een aanvulling op het bestaande Neutrino gebouwbeheersysteem.

Voor het regelen en aansturen van ventilatiesystemen in gebouwen levert Kieback&Peter de Climotion®/BaOpt software. Deze software is geïntegreerd in de onderstations DDC4000. I.p.v. een conventionele ruimteventilatie met gerichte stroming, regelt de software een ongerichte chaotische stroming. Dit verhoogt het comfort en bespaart minstens 25% energie, aldus de fabrikant.

De draadloze en zelflerende ruimtetemperatuurregeling en:key zorgt ervoor, dat de door de gebruiker gewenste temperatuur automatisch wordt geregeld. In alle niet-gebruikte vertrekken wordt de verwarming op spaartemperatuur gebracht. En:key werkt draadloos en heeft geen externe voeding of batterijen nodig. Het bedienmoduul heeft lichtcellen en in de klepregelaar zit een thermogenerator. Daardoor kan en:key eenvoudig in zowel nieuwbouw als renovatie worden toegepast.