Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Werknemers in de technische groothandel demonstreren vandaag bij het distributiecentrum van de Technische Unie in Strijen om de cao-onderhandelingen voor loonsverhoging kracht bij te zetten. In mei 2016 bereikten de cao-onderhandelingen tussen FNV Handel en de werkgeversorganisatie WTG een patstelling. Daarna verhoogden de werkgevers hun loonbod naar 2,35% in 1,5 jaar maar de voorwaarden die WTG hierbij stelde, leidde tot diverse acties van werknemers bij verschillende werkgevers in de technische groothandel. Medio december haalden de werkgevers hun eindbod van tafel. Het cao-overleg wordt nu op maandag 16 januari a.s. hervat.Riek van Kampen van FNV Handel: “De werkgevers wilden de totale loonsverhoging van 2,35% in mini-stapjes en onder voorwaarden toekennen. Maar tegelijkertijd wilden ze de toeslagen afschaffen. Dat zou de werknemers 9% procent gaan kosten, voor velen is dat 2.686 euro op jaarbasis.”

“We blijven actie voeren tot het cao-overleg op 16 januari wordt hervat”, zegt Ron Bosch FNV-lid en chauffeur bij de Technische Unie in Strijen.

FNV Handel vindt dat de werkgevers moeten investeren in hun werknemers, omdat de bedrijfsresultaten in 2016 over de gehele linie zijn verbeterd. Van Kampen: “We willen meer echte banen en een fatsoenlijke loonsverhoging, zodat de werknemers meer zekerheid en koopkracht krijgen.”

De cao Technische Groothandel geldt voor circa 45.000 werknemers die werken bij 2.700 bedrijven.

[related_post themes=”text”]