Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Met de opkomende vergrijzing ziet ook Karel dat er steeds meer geld te verdienen valt met handige oplossingen voor de wat oudere medemens die graag wat langer thuis wil blijven wonen. Afgelopen week was hij bij een echtpaar uit die categorie. De man, een krasse knar van inmiddels 80, werd wat slechter ter been en had Karel gevraagd om eens na te denken over een toegankelijkere badkamer. In de huidige badkamer zat een bad met nogal een hoge instap. De vrouw de huizes was eigenlijk best gesteld op het bad. Karel had gezegd met een creatieve oplossing te komen. Het echtpaar kon het denkwerk met een gerust hart aan hem overlaten. Hij zou binnen een dag of wat een mooi, flexibel en gemakkelijk systeem presenteren.

Er zijn tegenwoordig natuurlijk van die handige baden verkrijgbaar met een deur erin. Maar dat soort oplossingen vindt Karel allemaal pure geldverspilling. Het oorspronkelijke bad kon prima blijven zitten. Binnen een ochtend had Karel dé oplossing voor de heer op respectabele leeftijd bedacht. Hij sneed de kitrand langs het bad los, kocht bij de bouwmarkt wat bakstenen en haalde de krik uit zijn auto.

Nu kan de ‘oldtimer’ gewoon zijn eigen hoogte instellen voor hij het bad instapt. “Nog even netjes afwerken, maar dat komt later wel”, vertelde Karel de man. “Zoveel haast heeft dat toch ook weer niet.”