Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

De finalereeks van de VakkanjerWedstrijden 2014 begint volgende week in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de vakbeurs VSK (3 t/m 7 februari) strijden vier aanstormende talenten in het wedstrijdvak Koude- en Luchtbehandelingstechniek om de Nederlandse titel. U vindt de Vakkanjers in de Jaarbeurs in hal 11, NVKL stand D010. In maart zijn de finales in de overige wedstrijdvakken.

 

Voor de vier Vakkanjers (techniektalenten van ROC’s en bedrijven) staat in de Jaarbeurs niet alleen de Nederlandse titel op het spel. De nieuwe Nederlands kampioen kan zich ook plaatsen voor de Europese kampioenschappen van eind oktober (EuroSkills 2014, Lille). Tijdens de vorige editie va EuroSkills in 2012 wist landbouwmechanicus Michel van de Loo brons in de wacht te slepen.

 

Deze Vakkanjers strijden in de Jaarbeurs om de Nederlandse titel:

Johan Slootweg, Waarde – Cofely Refrigeration, Zoetermeer

Danny van de Polder, Kudelstaart, – Heinen & Hopman, Bunschoten

Jeroen de Roij, Alphen – Govers Koeltechniek, Gilze

Koen Pulles, Drunen – GEA Refrigeration, Den Bosch

De finale in het wedstrijdvak Koude- en Luchtbehandelingstechniek is de eerste in een reeks van vier. De overige finales zijn:

•             11 t/m 14 maart: Techni-Show, Jaarbeurs Utrecht (CAD-tekenen, CNC-draaien, CNC-frezen, Mechatronica, Robotica)

•             17 t/m 19 maart: RDM Campus, Rotterdam (Lassen MIGMAG/BMBE, Lassen TIG, Machinebankwerken Fijnmechanisch, Onderhoudsmontage, Plaatconstructie)

•             19 t/m 21 maart: Fokker Terminal, Den Haag (Elektrotechniek Gebouwen, Industriële Automatisering, Landbouwmechanisatie, Metalen Dakdekken, Sanitaire en Verwarmingstechniek, Telematica/Infra)

 

De VakkanjerWedstrijden hebben dit jaar als thema: slimmer omgaan met voedsel. Bijvoorbeeld door duurzame productie van voedsel in zelfvoorzienende kassen op kleine eilanden. Verschillende elementen van het productieproces komen terug in de wedstrijdopdrachten. Van planten tot oogsten van gewassen, van klimaatbeheersing tot energievoorziening, van monitoring tot opslag en distributie. Kijk voor meer info op www.devakkanjers.nl of volg de finalisten op www.facebook.com/vakkanjers 

 

De VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu