Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 79 seconden

Duco Ventilation & Sun Control heeft samen met twee gespecialiseerde partijen invulling gegeven aan de ontwikkeling van een BIM-bibliotheek van haar producten, conform de Dutch Revit Standards (DRS), ondertussen uitgegroeid tot een van dé standaards van Nederland.
BIM staat voor Building Information Model ofwel Bouw Informatie Model en is bezig aan een serieuze opmars in de gehele bouwkolom. Het uitgangspunt van BIM is dat alle partners in een bouwproces binnen één en hetzelfde model of bestand werken, zodat alle gegevens  die nodig zijn bij het ontwerp, de bouw en het beheer gecentraliseerd zijn. Dat maakt een efficiënte samenwerking mogelijk tussen opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers en installateurs.

 

Deze bibliotheek, terug te vinden onder downloads bij de rubriek ‘BIM’ op www.duco.eu, omvat alle producten uit het gamma raamventilatie, geluiddempende ventilatie, muur- en raamroosters, ventilatie én zonwering & de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV). Deze producten maken vanaf nu dus ook deel uit van intelligente objecten die onmiddellijk inzetbaar zijn voor het ontwerp van technische installaties in gebouwen. Om het technisch ontwerp optimaal te laten verlopen, is er naast de correcte geometrische en symbolische voorstelling ook parametrische informatie gekoppeld aan elk type.

Al deze producten zijn voortaan beschikbaar in zowel Autodesk Revit MEP 2013- als 2014-formaat. Bovendien bieden we ook een generieke productbibliotheek aan en zijn alle producten beschikbaar in 3D dwg, bruikbaar voor alle versies van AutoCad.
Naar eigen zeggen is Duco met deze ontwikkeling een van de voorlopers op het vlak van BIM en een van de eersten te zijn die voldoet aan DRS.