Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 91 seconden

Voor mensen die met gereedschappen werken is het ongetwijfeld een bekend probleem. Het plaatsen of wegnemen van een moeilijk bereikbare bout, waarbij de nauwe ruimte die men beschikbaar heeft het extra moeilijk maakt om deze goed vast of los te schroeven. Vaak gaat het dan om situaties waar gewone ring- of steeksleutels niet te gebruiken zijn en een eenmaal losgedraaide bout nauwelijks omhoog te halen is.

Waarbij dan ook nog eens het risico bestaat dat deze bout uit het gereedschap valt en in de motorruimte of een andere nauwelijks toegankelijke plaats achterblijft. De inspanning die op dat moment weer nodig is om deze eruit te halen kan dan heel wat kostbare tijd vergen. Juist voor die gevallen ontwikkelde Gedore een oplossing, die niet alleen heel praktisch, maar beslist ook innovatief te noemen is.

Met de 1990M presenteert deze gereedschappenfabrikant een handig verlengstuk met ingebouwde magneet, waarmee de bout altijd veilig vastgehouden wordt. Het voordeel van dit bijzondere accessoire is dat het in combinatie met iedere sleutel of ratel met ½” aansluiting gebruikt kan worden, samen met alle gangbare dopsleutels – sleutelwijdtes 8 mm tot 36 mm – die met zo’n binnenvierkant uitgerust zijn. Wil men een bout plaatsen of wegnemen, dan zorgt de geveerde stift in dit verlengstuk ervoor dat deze altijd gemakkelijk gefixeerd wordt. Met de sterke permanentmagneet wordt ook een forse stalen bout probleemloos op zijn plaats gehouden, zodat deze eenvoudig met de hand in of uit te schroeven is. Vervolgens kan de 1990M – zo nodig met extra verlengstukken – worden gebruikt om de bout veilig met de verlangde kracht los te draaien of aan te halen.

Het hier gepresenteerde universele verlengstuk is uitgevoerd in degelijk Gedore Vanadiumstaal 31CrV3, gloeiend gesmeed en verchroomd. Naast de ingebouwde magneet wordt daarbij gebruik gemaakt van een mangaan-gefosfateerde veerstift.

Voor meer informatie: www.technag.nl