Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Bij Imtech, een technisch dienstverlener, zullen nog eens 700 banen wereldwijd verloren gaan waarvan circa 300 tot 350 in Nederland. “Heel vervelend en pijnlijk om te horen, temeer omdat dit grotendeels is veroorzaakt door fraude in het verleden en mismanagement.

De gewone werknemers hebben hier geen enkele invloed op gehad”, aldus Jan Meeder bestuurder FNV Metaal.

 In 2013 zijn bij Imtech al veel banen verloren gegaan en de komende tijd vervallen dus in Nederland nog circa 300 tot 350 banen, vooral binnen de divisie Imtech Nederland waar nu nog circa 3.000 mensen werken. Hoewel er sociaal plannen zijn om de gevolgen voor het personeel op te vangen, vindt FNV Metaal de situatie zorgelijk. Meeder: “Dit soort ingrepen brengt altijd organisatorische problemen met zich mee en zijn pijnlijk voor de betrokken werknemers.”

 Enig lichtpuntje is dat Imtech zijn schuldenlast drastisch omlaag kan brengen door de verkoop van de ICT-divisie en een claimemissie. “Het is voor de Imtech-medewerkers belangrijk dat klanten weer vertrouwen in Imtech krijgen. Het bedrijf moet zijn imago weer oppoetsen zodat er weer werk binnenkomt”, aldus Meeder.

 FNV Metaal heeft binnenkort overleg met de directies van de onderliggende divisies over meer gedetailleerde plannen. Daarnaast organiseert de vakbond ledenvergaderingen om met de leden de nieuwe plannen te bespreken.

 Voor meer informatie: www.bg.fnv.nl