Europese HVACR-sector gaat met jongeren in debat over duurzame toekomst

Gepubliceerd op

Onlangs nam ruim een miljoen studenten deel aan meer dan 2000 protesten in 125 landen over de hele wereld, geïnspireerd door de Zweedse tiener Greta Thunberg. De Europese HVACR-sector deelt de zorgen van de toekomstige generatie en organiseert een debat met jongeren om te bespreken hoe de sector kan helpen de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bereiken. Vertegenwoordigers van de industrie en studenten Europa die deel willen uitmaken van de branche of besluitvormers van morgen, zullen van gedachten wisselen.

Het debat vindt plaats in Brugge, in de gebouwen van het Europacollege, waar jongeren worden voorbereid op wonen en werken in een steeds meer geïntegreerd Europa. “Jongeren van universiteiten zoals de Karlsruhe University of Applied Sciences, de toekomstige leiders van onze industrie, zullen ook aanwezig zijn”, zegt EPEE-directeur-generaal Andrea Voigt. EPEE staat voor Europees Partnerschap voor Energie en Milieu en is samen met de European Ventilation Industry Association (EVIA) initiatiefnemer van deze derde EUREKA-conferentie. “Dit is de perfecte gelegenheid voor verschillende generaties om van gedachten te wisselen over hoe we wereldwijde uitdagingen kunnen aanpakken.”

Duurzame toekomst
Russell Patten, secretaris-generaal van EVIA: “We moeten ervoor zorgen dat veranderingen in de regelgeving, evenals de ontwikkeling van nieuwe technologieën en oplossingen, volledig de verwachtingen en behoeften van toekomstige generaties omvatten. Onze sector streeft naar een duurzame toekomst voor onze kinderen. Fora zoals EUREKA zijn belangrijk omdat ze helpen bepalen wat de beste manieren zijn om onze doelen voor de toekomst te bereiken.”

Programma
Het programma van EUREKA 2019 zal onder meer toespitsen op de behoefte aan duurzame technologie en innovatie voor duurzame ontwikkelingen, de overgang naar slimme en duurzame steden en territoria, evenals de behoefte aan een betrouwbare koudeketen voor gezond leven en een geschoolde en genderevenwichtige personeelsbezetting.

De eerste editie van EUREKA vond plaats in Den Haag in 2016 en de tweede editie in Berlijn in december 2017. Beide werden gevolgd door Roadshow-evenementen in Italië en Roemenië.

De EUREKA 2019-conferentie vindt plaats op 11 en 12 juni in Brugge, België.

%d bloggers liken dit: