Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

baseickhout-cMartinPluimers-002Europarlementariër en milieuwoordvoerder Bas Eickhout zal dinsdag 20 september spreken over de milieuvisie van het parlement en de commissie. Daarnaast geeft hij een doorkijkje naar komende milieu wet- en regelgeving voor de koude sector. Dit gebeurt op de bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van oud STEK-voorzitter, de ir. B. (Bob) van den Hoogen. STEK is een onafhankelijke uitvoeringsorganisatie voor het verstrekken van persoons- en bedrijfscertificaten, gericht op het lekdicht ontwerpen, maken en onderhouden van installaties met CFK en HCFK houdende koudemiddelen.

Na zijn voorzitterschap van de CFK-commissie werd Bob van den Hoogen voorzitter van STEK. De CFK- commissie heeft uitvoering gegeven aan het toentertijd vooruitstrevend Nederlands milieubeleid. Dit beleid heeft geleid tot wet- en regelgeving voor lekdichte koel-, vries- en airconditioning installaties. In eerste instantie alleen voor CFK-houdende koudemiddelen en later aangevuld met de HCFK-houdende koudemiddelen.

De CFK commissie heeft, samen met de relevante brancheorganisaties, STEK opgericht. Daarnaast heeft de commissie de RLK ontwikkeld, gericht op het lekdicht ontwerpen, maken en onderhouden van installaties met CFK en HCFK houdende koudemiddelen. De STEK-eisen en de RLK werden de blauwdruk voor Europees milieubeleid op het gebied van koudemiddelen, recentelijk afgetikt met het van kracht worden van de F-gas Regulation (EU) No 517/2014.

Bas Eickhout zal, samen met huidig voorzitter STEK, Joop Hoogkamer, de eerste combi STEK/F-gascertificaten op basis van BRL 100 uitreiken. De eerste drie bedrijven zijn: Van Soeren Service keuken- en koeltechniek, De Groot Installatiegroep divisie Noord en HeatPumpService BV. Bas Eickhout zal hen ook bevragen over hun ervaringen met de audit op basis van de BRL 100.

De bijeenkomst vindt plaats bij TVVL,  Korenmolenlaan 4, 3447 GG  Woerden. Inloop vanaf 15.30 h, programma van 16.00 – 17.15 h; aansluitend drankje, hapje. Aanmelding vóór 14 september a.s. via info@stek.nl of (035) 542 75 20.