Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

breeam-softwareDGMR heeft de Batch of Recognition ontvangen voor haar Breeam-NL-software TEAM Live. De software speelt in op de toenemende populariteit van Breeam-NL en daarmee de vraag naar software-oplossingen voor het managen van het certificeringsproces. Om in het bezit te komen van een Breeam-NL Nieuwbouw en Renovatie-certificaat moeten de duurzaamheidsprestaties van gebouwen worden aangetoond en gewaarborgd. Hiervoor is verregaande afstemming nodig tussen de bouwpartners en de begeleidend Breeam-NL Expert tijdens het ontwerp- en bouwproces.

Richard Schmidt, directeur DGMR Software: “Wij hebben veel ervaring met Breeam en het begeleiden van certificeringsprocessen. Tot voor kort gebruikte Experts vooral Excelsheets en Outlook om grip te houden op de voortgang van het proces en te communiceren met de bouwpartners. Dit is natuurlijk niet ideaal en bovendien tijdrovend en foutgevoelig. Daarom hebben we samen met Breeam-NL Experts binnen en buiten DGMR een softwaretool ontwikkeld om deze processen beter te kunnen managen en daarmee tijd en geld te besparen. De eerste resultaten zijn veelbelovend en duiden op een productiviteitswinst tot zeker 20 procent.”

TEAM Live gaat verder dan procesmanagement alleen. De tool sluit ook aan op de Breeam-NL-systematiek voor Nieuwbouw en Renovatie. Daarnaast kunnen de verzamelde bewijslasten voor de duurzaamheidsprestaties rechtstreeks worden ingelezen in de Assessmenttool van de DGBC. Dit is alleen mogelijk als de software is getoetst en goedgekeurd door de DGBC, de beheerder van Breeam-NL.

[related_post themes=”text”]